Jump to content

Kokemuksia "kiina" vaihtovirtalatureista?


Guest Jussinbussi

Recommended Posts

Näin yleisesti sanoen vaikken omaa pitkäkestoista kiinalaturikokemusta.

 

Milloin kiinalaiset valmistaneet ns isältä pojalle kestävää tekniikkaa/osia.

 

Boschin alkuperäisiä 70-vaihtiksiä liikkuu vielä läjäpäin toimivina vaikka niillä ajomatkaa keskimäärin 200-300tkm verran takana.

Link to comment
Milloin kiinalaiset valmistaneet ns isältä pojalle kestävää tekniikkaa/osia.

 

Kiinassa tehdään tänä päivänä aika suuri osa länsimaalaisten autojen alkuperäisistä osista. Jopa jotkut Suomessa myytävät "euroautot" tulee Kiinan tuotantolinjalta. Muutaman vuoden päästä se Made in China on sitä laatua, käy sama ilmiö kuin "Made in Japan" -tekstin kanssa ;)

 

Ja löytyykö alkuperäisiä latureita 75 A versioina?

Link to comment

Ehkäpä kuitenkin autovalmistajilla kovemmat laatukriteerit/laatutarkastukset omiin autoihin tuleville osille jos verrataan ns kolmannen käden varaosamarkkinoille suunnattuihin osiin.

 

hyvää toki voi tulla käsiin, riski saada epäkuranttia realismia.

Link to comment
Guest mkern

Mulla taitaa olla juurikin tuollainen laturi itselläni. Ja näyttipä noita olevan muutamalla muullakin paikallisesta "jengistä".... Minun kokemukset positiivisia. Olisi vain pitänyt ottaa sellainen tavallinen kromatun sijaan, nyt tuntuu että konehuone kaipailee jotain muutakin kiiltävää kuin vain laturin. :)

 

Hinta/laatu = :)

Link to comment
Guest Jussinbussi

En tiedä menikö syteen vai saveen mutta tilasin "aidon" boschin jonka valmistusmaa on brasilia. Näitähän ei ole vuosiin saksassa tehtykkään.

Tiedä sitten, kait tää samanlainen paska on kun kaikki muutkin.

Link to comment

Vanhoja saksalaisia pyörii markkinoilla, ja siitä kivoja laitteita, että niitä voi aina korjata. Ja korjaus on yleensä vain liukurenkaiden ja laakerien vaihto.

 

Jos on kiinalaisten kopio, niin saa olla varuillaan, jos Boschin teettämä Kiinassa, tilanne on hiukan toinen. Vaikka moni länsifirma onkin "tullut takaisin" halvan työvoiman maasta työlään laadunhallinnan takia.

Link to comment
  • 6 years later...

Laturista ei vielä kokemuksia, mutta toivottavasti on laadukkaampi kuin sarjassa tullut laturinjalka. Lohkoa vasten tulevan pinnan ja laturin kiinnityyspinnan linjaus heitti laturin jalan matkalla 2mm! Pinnat eivät näyttäneet koneistetuilta vaan valujäljeltä, joten jos näitä ei oikeasti koneisteta linjaan niin valumuotti voisi olla hieman tarkempi. No, toivottavasti oli vain maanatai kappale:)

Link to comment

Ainakin EMPI:n 2016 katalogissa sanottiin että kaikki muut heidän myymät paitsi kromatut laturit ja alkuperäiset Boschit, on "Proudly made in USA". Jotainhan niissäkin siis varmasti pielessä on, sentään sähköasioita mittaavat ymmärrettävillä yksiköillä.

 

...en tosin äkkiseltään löytänyt muuta sähköön liittyvää amerikka-mittaa kun "gauge" -johdonpaksuudet. Voltit, ampeerit ym. mitat määriteltiin sen verran myöhäisessä vaiheessa (1800-luvun lopulla) että tulikin kerralla yleismaailmalliset mitat.

Link to comment

En nyt tiedä kannattaako Kiinatavaraa enää niin kovin jännittää tänäpäivänä. Kotona jätätte pyykkikoneen pyörimään lähdessänne lenkille, koneessa pyörii kiinalainen sähkömoottori kiinalaisella elektroniikalla, palaako mökki?. Taskussanne kannatte puhelinta, joka voi olla tehty kiinassa, tai sen osat ainakin, sulaako perhekalleudet? Ehkä ;)

 

Valmistusmaata enemmän painaa valmistuttajan oletus laadusta, ja oma kyky varmistaa sitä. Tällöin valmistusmaalla ei mielestäni ole mitään merkitystä. 

 

Omassa Kuplassani pyörii kiinalaisvalmisteinen kopiolaturi, enkä ole vielä huomannut mitään valittamista. Jännitteensäädin tuntuu pelittävän, virtaa riittää.

 

Onhan tuotteiden valmistusmaan valikointi tietysti eräänlainen puolipoliittinen statementti, ja nehän ovat aina aivan valideja juttuja. Voi jos Suomessa tehtäisiin auton latureita.. ;)

Link to comment

Eipä taida olla muita vaihtoehtoja tänä päivänä kuin kiinalainen kopio tai "aito" bosch, joka on tehty brasiliassa. Saksalaisia latureita ei käsittääkseni enää uusina ole saanut pitkään aikaan, joten on valittava noista kahdesta se vähemmän huonompi.

Link to comment

Eipä taida olla muita vaihtoehtoja tänä päivänä kuin kiinalainen kopio tai "aito" bosch, joka on tehty brasiliassa. Saksalaisia latureita ei käsittääkseni enää uusina ole saanut pitkään aikaan, joten on valittava noista kahdesta se vähemmän huonompi.

 

 

Eikös Just Kampers teettänyt "aitoja" Bosch latureita vuos pari sitten. Keräsivät kauhian läjän käytettyjä Boscheja ja sitten Bosch remppasi ne kuten aikoinaan oli tapana. Mahtoikohan nämä jo kaikki mennä kaupaksi.

Link to comment

Kiinasta saa tänä päivänä huippulaatua sekä myös täyttä paskaa. Kiinalaiset osaa kaupankäynnin paremmin kuin kukaan muu maailmassa ja loppupeleissä asiakas saa sitä laatua mistä on valmis maksamaan eli halvalla saa halpaa :)

 

 

Höpsis, ostajat sokaistuu edullisista hinnoista ja sehän ei tee Kiinalaisista parhaita kauppaajia.

 

Kiinalainen elää pienellä palkalla kun takapihalla kasvaa omat riisit:)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...