Jump to content

Pultit vai jenkatangot etuakseliin


juhis70

Recommended Posts

Terve

 

Jossain aiemmassa viestissä jo kerroin, että yksi etuakselin kiinnitysholkeista irtosi ja muittenkin kestävyyttä aloin epäillä, joten porasin reiät läpi. Tarkoitus siis vetää läpipulteilla, mutta noita kovia pultteja ei tunnu löytyvän tarpeeksi pitkänä. 130mm saattaisi riittä mutta 140 olisi varman päälle. Vaihtoehtona on ostaa tuota 10.9 kierretankoa ja laittaa sillä. Ilmeisesti moni muukin on sillä kiinnittänyt, joten siinä ei liene mitään ongelmaa?

 

Toinen kysymys on jarrukilpien maalauksesta, eli paikka missä olen muitakin osia käyttänyt puhalluksessa ja maalauksessa, siellä ruiskuttavat melko paksun kerroksen epoksia pohjaan+pintaan. Eli kannattaako noita kilpiä viedä irrallaan hoitoon, miten tiivisteet asettuu ja käyttäytyy sitä maalipintaa vasten. Vai kannattaisiko viedä vetarin suojaputket ja jarrukilvet niputettuna, jolloin nuo tiivistepinnat jäisi puhtaaksi?

Link to comment

Ei riitä läpiasti. Ne on muistaakseni vain 5 mm normipulttia pidemmät.

 

Sitten asentajan matka käy ns. pulttikauppaan, tai ajella jännittää kierretangoilla :) Keskimääräisen kierretangon kovuusluokka lienee mallia tuntematon, joten itse skippaisin sen vaihtoehdon. Autosta katoava etuakseli aiheuttaa kuitenkin näin ns. insidenttinä melkoisen jännitysnäytelmän..

Link to comment

Etrassa näyttää olevan tarpeeksi pitkiä pultteja. Koskaan en ole kyseisessä liikkeessä asioinut, myyvätkö siellä yksityisille kappaleittain, vai onko tuo jonkinlainen tukkuliike? Turussa on tuollainen etraMEGAcenter..

Samassa puljussa, kuten myös IKH:lla on myös 10.9 kierretankoa..

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...