Jump to content

Pallokeula 1971 hihnapyörän merkit


Recommended Posts

Moi.

 

Heitin pallikseen 123 perusjakajan alipaineella. No ekana tajusin vasta jakajan paikallaan ollessa että siinähän on se "one fits all" ohjelma jossa tais olla 20 astetta ennakko. Pitäiskö se vaihtaa esim 30 asteiseen?

 

Seuraava kysymys: en oikein tajua hihnapyörän merkinnöistä. Linkin kuvassa hihnis, josta oletin että vasen on YKK ja oikea ennakko, mutta mikä? Vai menikö pieleen? Tarkistin että ykkössylinteri oli yläkuolokohdassa tuon vasemman merkin kohdalla. Ei vain käy kovin hyvin vielä noilla spekseillä.

 

https://drive.google.com/file/d/0B7kaRKmW1UVbVnlqQTlJSkpfYzg/view?usp=drivesdk

Link to comment

Hihniksissä voi olla vaikka minkä kyläsepän tekemiä merkintöjä, joskus ennakkomerkit viilattu jopa väärälle puolelle yläkuolokohdan merkkiä joten todellisuudessa myöhäsenmerkki :)

 

Jos et muuta keksi, niin käännä ennakko korvakuulolla ensin niin että käy hyvin tyhjäkäyntiä ja tarkista sitten maksimi kierroksilla strobon kanssa mihin hihniksen merkki asettuu kierroksilla. Rapia 30 astetta kun on max ennakko niin muistaakseni hihniksen merkki pitäisi olla kierroksilla enimmillään lähellä kohtaa jossa laturin remmi "irtaantuu" alemmasta hihnapyörästä kohti laturia.  https://www.youtube.com/watch?v=rDXDV0ZO280

 

Sitten kun hihniksen merkki on em. kohdilla kierroksilla voit vielä tarkistaa missä se on tyhjäkäynnillä, eli pitäisi olla jossain lohkon sauman lähettyvillä.

 

Tämä nyt on ihan suuntaa antava tapa karkeaan säätöön. Toinen vaihtoehto on lykätä konehuoneeseen irto hihnapyörä asteikolla ja apinoida siitä merkit nykyseen hihnikseen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...