Jump to content

Pallonivelkeula + droppiolat -pallonivelistä


Recommended Posts

Pallonivelkeulainen -68 on saanut droppiolat ja 16" köykämiinivanteet. Ongelmaksi koitui aikanaan se, että alemman pallonivelen kartio ei mennyt tarpeeksi syvälle droppiolan reikään, jolloin alempi pallonivel otti raakasti kiinni vanteeseen. Akuutti ongelma saatiin nopeasti ratkaistua näyttämällä laikkaa niveleen, sekä sorvilla jolloin pallonivelestä surautettiin kartiota pienemmäksi nivelen hyvinvoinnin kustannuksella. Tuo nivel otti sen verran siinä kiireessä moukaroidessa ja sorvaillessa itseensä, että joutuu kyllä vaihtamaan.

 

Kymysys kuuluukin, onkohan näihin erikokoisia palloniveliä tai eri olkia olemassa jotka ratkaisisi ongelman? Madalletut olka-akselit ovat peräisin Aircooledilta, pallonivelet on vanhat. Voisinko ottaa jotain mittoja, jotka auttaisi asian selvittämisessä? Tänksistä.

Edited by Kimmo Antikainen
Link to comment
  • 1 month later...

Mittailin paikallaan olevan olan alapallon reiän, joka oli leveämmästä päästä 16mm ja kapeammasta päästä 14mm. Mietin tuossa myös, että voisko olla vielä niin onneton juttu että paikallaan olevassa pallonivelessä ois jostain syystä paksumpi kartio tms?

 

Edit: Korjataampa sen verran, että nivelten kartiota eikä olkaakaan, ei sittenkään ole sorvattu. En tiedä, mistä sellanen muistikuva oli itelle syntynyt. Monta rautaa tulessa niin alkaa muistelemaan omiaan...

 

Otin ongelmakohdasta pari kuvaa. Kertoisko nää kellekään mitään? Toisessa kuvassa näkyykin, kun vanne on raaputtanut tuohon nivelen etunurkkaan kiinni.

 

Ideoita?

post-54-0-13482600-1466621645_thumb.jpg

post-54-0-70952300-1466621803_thumb.jpg

Edited by Kimmo Antikainen
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...