Jump to content

Startti jää päälle


Recommended Posts

Solenoidia ei kovin paljon voine purkaa sitä tuhoamatta mutta irtihän sen siitä startista saa... Putsailet ja testailet irrallaan että pelaa moitteetta ja kasaat takaisin.

 

Mikäli ei ala pelaamaan niin uusi solenoidi maksanee muutaman kympin, eli ei kannata kovin paljoa rassata sitä vanhaa.

 

Itse en ole juuri tuon enempää tuolle tehnyt... Sillä korjautunut tai sitten olen uusinut tarvittavat osat.

Edited by NO H2O
Link to comment

Solenoidin purkamiseen tarvitsee myös mahdollisesti juotoskolvia. Yleensä kaikki VW:n starttien solenoidit ovat purettavissa ja kasattavissa takaisin. Jos startti jää jumiin ja lopettaa pyörittämisen vasta kun akun kenkä irroitetaan on startti pyörinyt jo ylikerroksilla mikäli moottori on lähtenyt käyntiin ja kaasua on polkaistu muutaman kerran, silloin startin ankkuri pyörii moninkertaisella nopeudella. Datsun 100 A:ssa oli vastaavanlaisia ongelmia kun virtalukko jäi jumiin jolloin herätevirta jäi päälle. Olin kerran yhdessä varaosaliikkeessä asiakkaana kun 100A:n omistaja toi takuukäsittelyyn startin josta hän väitti, että startin sisälle on jäänyt trasselia kun se ei enää pyöri. Olihan siellä trasselin tapaista kun ankkuri oli pyörinyt yli 5000r/min. kierroksilla ja keskipakoisvoima oli levittänyt eristemateriaalit ulos. Solenoidin laatta voi joskus hitsaantua vastakappaleihin kiinni, mutta startti ei vapaudu enää päävirtakaapelin irroittamisella. Vaikuttakin siltä, että solenoidi saa herätevirtaa jatkuvasti, irroittamalla herätevirtajohdon ja yhdistämällä vahvalla kaapelilla tai vastaavalla solenoidin kummatkin kierrepultin päät yhteen voi testata onko vika solenoidissa ( vaihde vapaalle). Jos startti pyörittää silloin moottoria on se muulta osin kunnossa. Mikäli startti jää mekaanisesti jumiin niin se ei vapaudu yleensä kaapelin irroituksella.

Link to comment

Irrotin startin ja solenoidin sekä putsailin ja rasvasin sieltä sun täältä. Kaikki näytti ulkoisin puolin toimivalta ja osat liikkuivat hyvin.

Nyt asensin startin takaisin ja testasin: sama vika jatkui. Testasin uudestaan, mutta nyt ei enää starttimoottori pyörinytkään. Solenoidi kuuluu toimivan hyvin.

Pitänee vielä asentaa uudelleen, josko joku olisi jäänyt jumiin.

Link to comment

Jos startti jää jumiin ja lopettaa pyörittämisen vasta kun akun kenkä irroitetaan on startti pyörinyt jo ylikerroksilla mikäli moottori on lähtenyt käyntiin ja kaasua on polkaistu muutaman kerran, silloin startin ankkuri pyörii moninkertaisella nopeudella.

 Eikös starteissa ole melkein aina "vapaakytkin" rattaan jatkona? Sehän antaa jonkun verran pelivaraa.

Vapaakytin sijaitsee mielestäni rattaan juuressa olevan, ratasta suuremman pyöreän peltikakkaran sisällä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...