Jump to content

Kompura+hiekkapuhallus=$$$$$


Recommended Posts

Mää puhallan omat romut kahdella 50L säiliöllä olevalla "halpiksella" mitkä olen vain yhdistänyt Y-putkella kimppaan ;) Toinen on V-malli ja toinen ihan normi yksi mukinen. Ei ole hätäisen miehen vehje mutta puhdasta on tullut. Mun käsittääkseni nuo IKH/Motonet/Biltsu kompurat on enempi vähempi samaa tavaraa, itse ostaisin sen halvimman.

Edited by KimmoH
Link to comment

Isompaa kompuraa kanssa olis mulla tarve hiekkapuhalluksiin,mutta aattelin jos hiekkapuhaltaa harvoin niin esim, hrk-konevuokraamo tässä vieressä lentolassa vuokraa 1000litraa minuutissa tuottavan alkaen 40 vuorokausi.Sillä riittäis ilma jo hyvin puhallukseen. On kyllä aikas hintavia noi tehokkaat kompurat uutena.

Link to comment

Mää puhallan omat romut kahdella 50L säiliöllä olevalla "halpiksella" mitkä olen vain yhdistänyt Y-putkella kimppaan ;) Toinen on V-malli ja toinen ihan normi yksi mukinen. Ei ole hätäisen miehen vehje mutta puhdasta on tullut. Mun käsittääkseni nuo IKH/Motonet/Biltsu kompurat on enempi vähempi samaa tavaraa, itse ostaisin sen halvimman.

Paljonko on yhteenlaskettu ilmantuotto sun vehkeissä? Tuota kanssa aattelin itellekin että hommais toisen kompuran 150 litraa minuutissa tuuppaavan tilalle,ja yhdistäis ne.Siis ilmeisesti ilmantuotto riittää tuollainkin? Edited by 68teevee
Link to comment

Tyyppikilpien mukaan taisin joskus laskeskella että vajaa 500L minuutissa olis yhteensä. Totuus on todennäköisesti paljon vähemmän mutta täysin riittävä tuolle mun pöntölle. Yksi voimavirta vehje mulla oli viime kesänä hetken lainassa 50L säiliöllä ja sillä puhalsi vielä paremmin kuin näillä kahdella mutta tuon isoasähköä syövän hinta olisi jotain reilu tonni versus nää mun 300€ yhteensä maksaneet kompurat, niin ei tartte paljon miettiä :) Y-putki on noin metri yhteensä ja se on suoraan puhalluspöntössä kiinni. Jos laittaa väliin pidemmän letkun, niin tehot tippuvat huomattavasti.

 

Umpiruosteisia vanteita nuilla mun vehkeillä ei puhalla pirukaan mutta normiruosteet peltiosista menee heittämällä. Kaikki bussin luukutkin puhalsin päältä ja sisältä näillä vehkeillä puhtaaksi maalista ja pintaruosteista. Noin tunti per säkki on kulutus, kun sattuu ilmankosteus ja säädöt kohdalleen.

 

 

Niin ja hiekalla puhaltaessa kumpikin kompuraa huutaa kokoajan mutta hyvin ovat jo monta vuotta kestäneet ;) Soodalla ja lasikuulilla ne sentään välillä sammuvat.

Edited by KimmoH
  • Like 1
Link to comment

Minulla on kuution säiliö ja v-kone (jostain 70 luvulta) tuottoa riittävästi, mutta kosteus ilmeiseti ongelma kun tukkeutuu puhallusvehje vähän väliä. Kone tuottaa enemmän kun hiukkapuhallus vie, eli ei käy kokoaikaa.

 

Millaisia kosteudenpoistovärkkejä teillä on käytössä? Hiekkapuhalluspönttö on joku kiinan halpamalli ja siinä oli oma paineensäädin, jossa lasikippo. Oli kokoajan värkki tukossa sen kanssa, otin pois koko säätimen ja vähän auttoi, kun virtaus kasvoi, mutta tukkoon menee edelleen. Pönttössä on 10 baarin varoventtiili ja verkoston paine säädetty 7 baariin.

  • Like 1
Link to comment

noille halvemmillekkin puhaltimille (pönttömalli) kanattaa olla kunnollinen kosteuden erotin ennen pönttöä... kuivain olis paras, mutta ei sekään kuitenkaan ilmainen...

 

on yks kikka mikä kannattaa koittaa tuon lisäksi... pöntön pohjalla olevaan hanaan (hiekan annostelu) laitetaan modifioitu esim kupariputki säiliön sisään... eli sellainen putki mikä menee tiukasti hanan sisälle ja pysyy (ei kuitenkaan niin syvälle että haittaa hanan toimintaa...) putkeen porataan 6mm reikiä 20mm välein aina putkea kääntäen 90 astetta... putken pituus piti olla muistaakseni 3/4  säiliön korkeudesta... pitäis estää hiekan dumppaantuminen annosteluhanalla?

Link to comment

Itsellä kotimainen hiekkapuhalluspytty. Aiemmin kompuran oman vedenerottimen jälkeen oli 2 x 15m paineilmaletkua, letkujen välissä vedenerotin ja toinen ennen pyttyä.

Noiden kanssa suutin saattoi tukkeuta muutamia kertoja puhallussession aikana. Jostain kuulin vinkin, että kompuran ja puhaltimen välillä kannattaisi olla sälilö joka hieman jäähdyttäisi paineistettua ilmaa.

Kun huushollista hajosi ikivanha pikkukompura (25 l säiliö), poistin moottorin, tulppasin ylimääräiset reiät ja laitoin säiliön päihin liittimet. Nyt tuo on ollut letkujen välissä em. kamojen lisäksi eikä suutinta ei ole tarvinnut rassata. Yllätyin että noinkin pienestä säiliöstä oli apua.

Edited by Jiibee
  • Like 1
Link to comment

Vanhat sammuttimet myös käteviä lisäsäiliöitä. Niissä on usein 15bar paine joten kestää sen puolesta. Tukesin sivuilta löytyy ohjeet miten ne puretaan turvallisesti. Nissä tosin on aika ohutta materiaalia joten täytyy varoa ruostumista sisältä. Minulla on pari "buusterina" just noin ennen jotain suurkuluttajaa. Saa mm pulttipyssyt ihan eri voimat kun ilmansaanti on riittävä.

Link to comment

Jos hitsipilli ei pysy kädessä niin seuraavan voi unohtaa heti.

 

Tuntui ennen olevan aina melkoista taistelemista veden kanssa maaliruiskun ja hiekkapuhalluksen aikana. Itse tein seuraavasti: muutama vanha kaasupullo, liittimiä, letkua ja hitsattavia muhveja. Noita kun on muutama sarjassa niin homma tuntuu pelittävän ja ei pienemmät kompurat riko itseään käymällä 24/7. Tuloilma sisään kyljestä, lähtö ylhäältä, niin ilma ehtii hieman jäähtyä ja vesi näyttää jäävän matkalle. Ensin ajatus oli tehdä samankaltaisia kuorma-auton paineilmajarrujen säiliöistä, mutta muutama lähialueen purkaamo on lopettanut toimintansa raskaiden osalta, joten jäi ihan ajatukseksi. Niissä olisi liittimet ja parhaimmillaan vedenpoistot ym. jo ihan valmiina

post-1143-0-46653900-1429977523_thumb.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...