Jump to content

Le Bug Show 31.07.-02.08.2015


Recommended Posts

Tapahtuma on saanut viikonlopun tältä F1-radalta. Kävin ekan kerran siellä 2004, ja se on mielestäni vieläkin paras löytämäni ilmajäähdytteinen VW tapahtuma. Viikonlopun kohokohta on lauantaina järjestettävä hidas radan ympäriajo kaikille ilmajäähdytteisille waunuille. Suosittelen lämpimästi.

 

http://www.spa-francorchamps.be/en/calendar-meeting.php

Link to comment
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Onnen pekka!

Lähimpänä tapahtuma-alueita alusta on soraa, kauempana löytyy nurmikkoa. Siinä pienessä kylässä on parisen hotellia, mutta ne on kyllä varattu jo etukäteen. Yöpyminen siis teltoissa, waunuissa, perävaunuissa... Jos jotain jää kaipaamaan alueella, se on ruokakaupan puuttuminen; pitää olla tarpeeksi eväitä jo saapuessaan, tai sitten lauantaina ajaa läheiseen kaupunkiin. Toki alueella myydään erilaista pikaruokaa - ei siellä nälässä tarvitse olla. Kannattaa säilyttää yksi kuski lauantai-iltaan F1-radan ympäriajoa varten. Siellä todella näkee monen eri tyylin waunuja ympäri Eurooppaa. Ja paljon osia myytävänä, sekä uusia että käytettyjä.

  • Like 1
Link to comment

Ok, kuulostaa hyvältä. Onko siellä sähköä myös tarjolla, jotta saa "ruuat" pidettyä kylmässä?

 

Ja todellakin haluan ajaa radan ympäri :)  Ja todellakin luukuttaa Eau Rougen täysillä kaikilla saatavilla olevilla 30hp:lla.

Link to comment

Ei kannata lähteä siitä että sähköä saisi. Kerran me omine lupinemme otettiin sähköä yhden aidan toiselta puolelta, mutta sellaiset paikat menevät äkkiä. Monilla volkkaristeilla on omat generaattorit sähkön saamista varten.

 

Se lauantai-illan yleinen F1-radan ympäriajo tapahtuu rauhallisesti. Sen lisäksi aikaisemmin lauantaina on mahdollisuus pieninä ryhminä ajaa vauhdikkaammin radalla.

 

Kateeksi käy tänä vuonna; tämä on tosiaan paras löytämäni ilmajäähdytteinen VW tapahtuma.

Link to comment

Onko joku menossa sellaisella pelillä, että mahtuis miniteltta ja makuupussi nimellistä korvausta vastaan menomatkalle kyytiin?

Ei tarvitse tuoda takaisin, menis roskiin käytön jälkeen?

 

Terveisin nimimerkki "Ehkä myös lähdössä"

Link to comment
  • 1 month later...

Pakko kompata Tuomoa. Pari kertaa sinne olen ajellu ja on ollut sen arvoista.

 

Palveluista (aikoinaan):

Eväät jäi ainakin meillä syömättä. Alueella oli iso ravintolatelttasysteemi & baari.

Suihkuhommat sensijaan oli ihan kauheet.

Link to comment

Helsingistä Via Michelinin mukaan 2032 km yhteen suuntaan, Turku-Tukholma lautalla. Jos reissun aikoo ripeästi tehdä, niin matkustusmukavuus kannattaa unohtaa. Kahdella kuskilla vuorotellen yötäpäivää moottoriteitä rekkojen seassa kunnes ollaan perillä. Menee tälläkin tavalla aikaa melkein viikko. Jos rupeaa turistiksi ja katselemaan matkalla nähtävyyksiä, aikaa saa palamaan rutkasti enemmän. Ruotsista Saksaan pääsee silloilla ja tiheillä lauttayhteyksillä suunnilleen juuri silloin kuin itselle sopii; ei kannata varata etukäteen. Kannattaa saapua Spahan jo torstaina, niin on vielä vähän varaa valita leiripaikkaa. Waunun tulee olla sellaisessa kunnossa, että ihan oikeasti on sitä mieltä, että se kestää reissun. Ruuvaustuokiot moottoritien levähdyspaikolla laittavat aikataulut kunnolla sekaisin. Olen saanut muutaman houkuteltua mukaan; kukaan ei ole katunut reissua.

Link to comment
  • 5 weeks later...

No nyt on liput varattu eli BIFfin aikaan lähtö ja west festin aikaan paluu. Auton kunto on aina arvoitus, kaikki pitäis olla ok, mutta kuitenkin vielä sytkä & venat pitää säätää. Seokset mitata ettei ainakaan laihalla ajele ja uudet öljyt kipata.  

 

Auton saa ilmeisesti teltan viereen siellä?

Link to comment

Leiriytyminen on aika vapaata siellä, ja auto on osa leiriä. Joihinkin paikkoihin merkitsevät käytäviä, jotta perimmäiset eivät jää 'pussiin' jumiin. Vakiokoneella ei ole vielä kertaakaan tullut sellaisia teknisiä pulmia, ettei niistä olisi selvitty - kerran piti viritetty moottori vaihtaa. Suosittelen noin 90 km/h vauhtia, ja öljytason pitämistä ylimmässä merkissään. Olette varanneet sen verran aikaa reissuun, ettei siitä tule mitään non-stop ajoa, van leppoisaa reissaamista. Onnea matkaan!

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Oli kyllä huippu tapahtuma niin kuin Tuomo sanoi. Muutama kuva saatteena, mutta suosittelen kaikkia kokemaan itse.

 

Lähes 60v Kupla 30hp:n voimalla jaksoi hienosti hieman yli 2500km matkan. Pace carin takana tuli ajeltua muutama kierros rataa ja sitten paraati. Voi haitata mun öljy vielä ens viikonloppunakin.

 

Takaisin ajaessa Hollannin rannikolla ajettiin "monsuunin" läpi ja rätin vedenpoisto ei enää riittänyt, aiemmin ei tippaakaan vuotanut. Tosin samassa sateessa tuli myös tuulilasin tiiveesteen välistä vettä.

 

 

post-496-0-70701200-1439277373_thumb.jpg

post-496-0-92978000-1439277381_thumb.jpg

post-496-0-57794800-1439277387_thumb.jpg

post-496-0-27088800-1439277396_thumb.jpg

post-496-0-08119200-1439277401_thumb.jpg

  • Like 2
Link to comment
  • 3 weeks later...

Jos ei suomalaisten harrastajien arviot vakuuta...

Ultra VW:n päätoimittaja Paul Knight: "Le Bug Show 2015. We've been all over the world checking out VW shows but have yet to find anything that beats our annual 3-day trip to the Formula 1 track at Spa Francorchamps in Belgium... Le Bug Show is as good as it gets!"

 

On ollut juttua useiden suomalaisten harrastajien kanssa reissusta vuonna 2016...

  • Like 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...