Jump to content

Takajarrut ottaa epätasaisesti 1303s


Guest Kaamar

Recommended Posts

Guest Kaamar

Elikkä kuplan jarrujen kanssa paininut jo useamman viikon. Kaikki osat on vaihdettu uusiin, takajarrut eivät vaan ala ottaan tasaisesti, katsastuksessa dynossa viisarit pomppi kovasti siitä tuli hylsy. Olen jo uudet rummutkin käyttäny sorvarilla ja mitattu et on pyöreät. Voiko juuri olla vetonivelet kierot? Laakerit ovat myös uudet

Link to comment

Tarkista että kenkien säätöruuvit on oikeinpäin, hahlon pohja on vino ja täsmää jarrukengän päähän kunnolla vain yhdessä asennossa. Ja muista löysätä käsijarruvaijerit kun säädät kengät, sen jälkeen vaijerit takaisin kireälle.

Link to comment
Guest Kaamar

Juu toi akselin reikä voi olla kun olen käyttäny rumpua väärin paikoillaan ja auto käyntiin ja pyöriin niin on silmin nähtävää heittoa. Akseli kyl sen verran paksua materiaalia ettei luulis sen vääntyvän. Ihan on peltivanteet vielä. Kovasti olen kohta levyjarrujen kannalla.

Link to comment

Ei se varmasti mihinkään vääntynyt ole, mutta jos alunperinkin koneistettu vinoon. Jos akseli olisi käyrä, tuskin sitä rumpua saisi paikalleenkaan, tai ainakaan irti ilman väkivaltaa.

 

Sorvaus ei sitä oikaise, ellei laiteta sorviin samanlaista akselia ja sorvata siinä. Normaalisti rumpu painetaan sorvissa kärjellä pakkaa vasten, eli se pinta päin pakkaa (leukoja) mihin vanne kiinnittyy ja sorvataan sitten pinta mihin kenkä ottaa. Jos reikä on vinossa ennen sorvausta, on se sitä sorvauksen jälkeenkin kun rumpu keskittyy vain reiän toisesta päästä, reiän toinen pää vispaa sitten miten tahtoo. Eli jos on vinossa ennen, on yhtä vinossa myös jälkeen.

 

jos sorvattaisiin akselin päällä, tulisi suora, mutta tämän jälkeen pitäisi varmaan oikaista myös pinta mitä vasten vanne kiinnittyy, ettei ala vanne heittämään...

Edited by peruskallio
Link to comment
Guest Kaamar

Nestesäiliön letkut/putket uudet pääsylinteri uusi. Kaikki putket/t liittimet,uudet letkut. Etusatulat kunnostettu,uudet tiivisteet. Palat uudet. Levyt uudet. Takajarru sylinterit,uudet kengät, uudet rummut. Takajarrujen jouset uudet.

Link to comment

Nyt kun säädät kenkiä jarrussa lähemmäksi, niin ottaako kiinni tasaisesti vai esim. puoli kierrosta kahnaa ja puolet pyörii hyvin? Se, että viisari vaeltaa jarrutesterissä, viittaa rummun soikeuteen. Uusi 'kaukaa' tullut uusi rumpu voi hyvinkin olla susi, kokeile toisella vaikka käytetylläkin rummulla. Kysehän tässä ei kai ollut siitä että jarru olisi tehoton tai jarruvoimien ero liian suuri, vaan nimenomaan voimavaihtelusta?

Link to comment
Guest Kaamar

Joo juurikin niin ettei ota säätäessä tasaisesti. Vaikka välillä käy polkeen jarrua ja kiristää täysin jumiin. Ja löysää hieman. Koitettu vanhoja rumpuja. Uudet rummut on made in Meksiko. Jotka käytetty sorvissa mittauksella oli suorat. Jarrukilpiä ei ole vielä vaihdettu uusiin kun ovat hyvän näköiset.

Link to comment

>>Juu toi akselin reikä voi olla kun olen käyttäny rumpua väärin paikoillaan ja

>>auto käyntiin ja pyöriin niin on silmin nähtävää heittoa.

 

>>Koitettu vanhoja rumpuja

 

Oliko vanhoissa rummuissakin samaa silminnähtävää heittoa?

Ja siis jarruvoimat heittelee takana molemmilla puolilla niillä uusilla rummuilla? Käyttö- ja käsijarrulla?

Link to comment
Guest Kaamar

Ei ole vanhoja käytetty väärin päin paikoillaan,mutta säätö ongelmaa oli niissäkin. Käyttö ja käsi jarruilla vikaa ehkä toisella puolen vielä enempi. Täytyy vielä kokeilla toisia vetoakseleita.

Link to comment

Onko samankokoiset jarrusylinterit, -70 lukulaisten sylinterit sopii ristiin eteen/taakse (autoista missä rummut ympäriinsä)

 

Ei tosin auta jos viisarit "pomppii" katsastuksessa, mutta jos on jarruteho ero ongelmia

 

T.

Dennis

Link to comment

Tuskin, koska jarrujen tehossa ei ole vikaa. Vika on siinä, että voima vaihtelee eli jotain on kierossa, kengät ei paina tasaisesti rumpua vasten. Jos säätäessäsi huomaat, että rumpu on soikea, se on soikea, jos ei muuta niin keskireikäänsä nähden? Mittaa vetoakselin pään heitto, voiko se tehdä tällaista tai sitten rummut vaan on huonot?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...