Jump to content

kerkko

Members
  • Posts

    237
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kerkko's Achievements

  1. Upeita kuvia taas, kiitoos. Ollut ammattimiehet kuvaamassa! Briljanttia väritasapainon hallintaa sekä keino-, salama- ja päivänvalon yhdistämistä. Kaikki pystysuorat presiis pystysuorina ja Agfacolorin kauniit värit.
  2. Joskus muotoillaan kysymykseksi, "mitä muuta tarvitaan entisöintiprojektiin tyyppikilven lisäksi"? Mutta, loistavaa kun tämäkin saadaan taas eloon!
  3. Hyvää pohdintaa, olisi mukavaa lukea vielä ajatuksen rönsyilyä aiheesta! Moottori on myös ollut sovellettavissa moneen: henkilöautoon, keveään paketti- ja kuorma-autoon niin etu- kuin takamoottorina (!), moottoripyöriin, lentokoneisiin, rata-autoihin, kiihdytyskilpureihin, teollisuusmoottoriksi, paloruiskun moottoriksi, mastohissin moottoriksi ja varmaan moneen muuhunkin.
  4. Jos Kuplan moottori on "toivoton", mutta sillä ajetaan silti kilpaa, samantapainen reliikki on nykyinenkin HD:n moottori. Kummankaan ei kai teknillisesti pitäisi toimia tehomoottoreina. Silti, hyvä avaus. Lujaa meneviä reliikkejä löytyy lisää amerikkalaiselta valurautapuolelta. Mikähän on muuten kovin aika sivuventtiilimoottorilla varttimaililla?
  5. kerkko

    Bug in fin 2023

    Kiitoos kuvareportashista! Olisiko ekan kuvan Porschesta jotakin kerrottavaa?
  6. Annetaan 80-luvun pakettikaiuttimet, 160 x 230 x 400, n. 15 l ja 5,7 kg kappaleelta. Tallille, verstaalle, tms. Mustat, ihan siistit ja toimivat, kaapeleineen. Helsingissä kotiovellamme. Saa halutessaan tuoda vaihdossa vaikka oman levystön kaksoiskappaleen.
  7. Miranol taitaa pehmetä asetonista? Hyvin kovettunut kaksikomponenttinen maali tai lakka kestää jollakintapaa asetonin? Miranolilla ei pitäisi maalata postilaatikon ja teräsaidan lisäksi mitään muuta. Josko niitäkään. Mutta hankala paletti?
  8. Onpa hienoja kuvia! Vieläkö löytyisi lisää?
  9. Pieni on Kuplakin. Huomaa vaikkapa ajamalla ilmajäähyn nyky-Kuplan viereen. Vanha Kupla taitaa painaa n. 800 kg, uusi on vajaa 1500 kg. Mutta maukas kuva vertailuksi!
  10. Hieno juttu! Asiansa osaava radiohuolto alkaa olla harvinaisuus. Itse olen saanut pidettyä perheessä uudesta ollutta vm. -48 Eddystone -liikennevastaanotinta operatiivisena, onneksi on ollut se osaava huolto. Hieno on tuo Becker, UKW pikavalinnoin ja kaikilla aaltoalueilla.
  11. Tulemme klassilliseen kysymykseen. Mitä muuta peruskorjauksessa tai entisöinnissä tarvitaan lähtökohdaksi kuin tyyppikilpi? Mutta hienoa, että on tallessa nyt!
  12. Loistava rekisteritunnus. KdF-Wageniin!
  13. Kiikalassakin oli hauskaa. Ja Kupliakin jälleen jokunen. Parkissa ja radalla. Ei muutakun BSD:tä odotellen!
×
×
  • Create New...