Jump to content

MicaL

Members
  • Posts

    357
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Profile Information

  • Paikkakunta
    Lieto
  • Ajoneuvot
    Flat Bob 1600

Recent Profile Visitors

3182 profile views

MicaL's Achievements

  1. Mittasin sisemmän pyöränlaakerin vastinpinnan ja jarrusatulan kiinnityspinnan välisen mitan ja noissa droppiolissa oli juurikin tuo kahden millin heitto verrattuna alkuperäisiin olkiin. Eli korotusta sitten vaan johonkin väliin. Nuo jarrulevyt tilasin TRW:n valmistamina, mutta sain jotkut brassilevyt. En jakasanut alkaa selvittelemään myyjältä miksen saanut sitä mitä tilasin. Yleisestikin aika vaikea tietää osamyyjien osien valmistusmaata tai valmistajaa. Toki joissakin ilmoitettu reilusti, että kiinalainen, ilmeisesti niin huonoja että pakko jo mainita :)
  2. Tuo on tietysti helppo kikka, mutta jääkö johonkin muualle todellinen vika/virhe, vai onko jälkituotanto-osat vain sinnepäin tehtyjä? Satulan ura on kokonaisuudessaan noin 4 mm isompi kuin jarrulevyn paksuus. Nyt tuo 4 mm:n välys on kokonaan toisella puolella, joten pari milliä pitäisi satulan tai jarrulevyn siirtyä.
  3. Koekasailin pyöränripustuksia ja törmäsin haasteeseen. Jarrusatula ei keskity oikein jarrulevyyn nähden ja ottaa jarrulevyn sisäpuoleen kiinni. Kasattu jotain väärin? Empin droppiolat, brassijarrulevy ja orkkis jarrusatula...
  4. Irtolehdet löytyivät naapurista.
  5. Oletteko tehneet jonkinlaiset lukitusmeistaukset pallonivelien ulkoreunaan? Vanhoissa sellaiset oli, ehkäpä jopa alkuperäiset valmistajan tekemät. VW:n Service Manuaalissa sellaiset tehdään erikoistyökalulla jollaista minulla ei ole.
  6. Koko jousipakka tai vaihtoehtoisesti yksi kapein ja yksi toiseksi kapein lehti.
  7. Muutama oma hölmö ajatus pohdittavaksi asiasta: Lappo-ilmiö toimii vain jos polttoaineen pinta on polttoainetankissa korkeammalla kuin kaasuttimen neulaventtiili. Tämä ilmeisesti voi tapahtua esim lievään ylämäkeen pysäköidessä, jolloin etuosan polttoainetankki on ylempänä kuin kaasuttimet. Ja polttoainetta virtaa vain niin kauan kun polttoaineen pinta tankissa pysyy ylempänä kuin kaasutin, eli tuskin helposti ihan tyhjäksi menisi (tämä oli jo saivartelua :)). Lappo-ilmiössä ei ole merkitystä meneekö polttoaineletku jossain tankin ja kaasuttimen välissä vaikka kuinka korkealle tai matalalle, vain letkun päiden korkeusero saa aikaan lappoilmiön. Eli neste virtaa aina alempana olevaan säiliöön. Toki edellytyksenä on, että letku on kokonaan täynnä nestettä, imupuolen pää on nestepinnan alapuolella ja neste pääsee virtaamaan vapaasti koko matkalta. Minun mielestäni kaasutin ei voi oikein mitenkään tulvia jos pumpun paine ei ole liian kova ja neulaventtiili toimii niin kuin pitää. Sen kauttahan kai se polttoaine vain pääsee koko kaasuttimeen? vai olenko ymmärtänyt jotain väärin? Jos neula vuotaa tosi vähän, niin sitä ei välttämättä moottorin käydessä edes huomaa, koska käydessähän neula on kokoajan hieman muutoinkin auki koska käydessä kokoajan tarvitaan lisää polttoainetta. Onko tuo Hüco kalvopumppu? Jos on, niin pääseekö sieltä pottoaine edes virtaamaan vapaasti läpi (lapolla) jos on virraton? Eikös tuollaisesta kalvopumpusta jää paine päälle kaasuttimen ja pumpun väliin kun virrat sammuttaa? Paine pysyy letkussa niin kauan kunnes polttoainetta vuotaa kaasuttimen neulaventtiilin tai polttoainepumpun takaiskuventtiilin kautta niin paljon pois että paine letkussa häviää?
  8. Tässä kuvia mun palliksen torsioputkesta. Se oli runkopalkin ulkopuolelta ruosteeton, mutta runkopalkin sisältä lähes poikki ruostunut. Pitää muistaa että torsioputki välittää vääntösauvan vääntömomentin runkopalkkiin, eikä pelkkää auton massaa. Torsioputken seinämävahvuus taitaa olla noin 3 mm ja silti se oli paikoin puhki ruostunut, kuten kuvasta näkyy. EDIT: Okei, en näköjään edes osannut luoda linkkiä ketjun oikeaan kohtaan, vaan menee ketjun alkuun, sorry... EDIT EDIT: Näyttäisi kuitenkin tuosta linkin oikeassa yläkulmassa olevasta vinonuolesta menevän oikeaan kohtaan...
  9. Löytyi varastoa siivotessa muutama inttikuva vuodelta -85. Kuvien tölkki oli mun toinen kuittiautoista (toinen oli 99 Saab). En enää muista edes tankkasinko volkkariin bensaa vai dieseliä, mutta taisi olla jo jokatapauksessa vesivessa? Se osaltaan selittäisi tuon takaluukkuun ripustetun hirttosilmukankin :D Eli voikohan kuvista mitenkään päätellä vuosimallia/käyttövoimaa? (Kuvat ovat Kaartin pataljoonan autokomppanian pihalta Helsingin Mechelininkadulta)
  10. MicaL

    FlatBob

    Apua, olen Motonetissä tulppaostoksilla. Oma vanha WR78G varasto on käytetty loppuun eikä uusia enää saa. Ollut pirun hyvä tulppa mun käytössä näköjään jo melkein 9 vuotta. Mutta mikä nyt tilalle?
  11. MicaL

    VW KAR-7

    Kaikkien asennettujen valojen tulisi toimia, käsittääkseni... Edit: Sääntö saattaisi täyttyä kun kytkisi erillisellä katkaisijalla lisälyhyiksi eikä sitten vain käyttäisi niitä. Hyvän näköiset!
  12. No eiköhän tuokin tieto tullut Metakelta kuin apteekin hyllyltä, kiitos! Siirsin kuvan mitat atk:lle ja näytti tulevan aika oikean näköinen reikä. Ainoastaan nuo kiinnityslipareet (R10) näyttävät hieman isoilta. Johtunee siitä että tuo 10 mm säde oli ainut jolle en kuvasta osannut otta keskipistettä. Valitsin keskipisteeksi tuon 158 mm mittaviivan mutta taitaa olla väärä. Mutta tuo lipare on jo helppo viilata jälkeenpäin oikean kokoiseksi. Nyt on näpsä tehdä lamppujen reijät kun voi cad-kuvasta tulostaa suoraan oikean kokoiset mallineet. Aukko.pdf
  13. Löytyisiköhän joltain tuon asennusaukon leveys leveimmästä kohtaa tai jopa jonkinlainen mittakuva koko aukosta? Minulta löytyy vanha valo tiivisteineen mutta velmusta tiivisteestä on hieman haatavaa arvioida minkä kokoinen asennusaukon tulisi olla. Jos saisin edes tuon A-mitan niin pystyisin sitä hyväksikäyttäen piirtämään melko tarkasti koko aukon kun käyttäisin lampun kromikehystä mallineena. Eli kromikehyksestä saisin oikean muodon aukolle ja A-mitalla oikean offsetin muodosta ja näin aukolle oikean koon. Tai ainakin näin luulisin... Netistä en ole onnistunut löytämään mitään mittakuvia kyseiselle lampulle.
×
×
  • Create New...