Jump to content

KimmoH

Members
  • Posts

    2392
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

Profile Information

  • Paikkakunta
    Jyväskylä

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

KimmoH's Achievements

  1. KimmoH

    Baja

    Ei tuo oikean puolen lokari edelleenkään miellyttänyt kun nyt sitä tuijottelin ajovalojen kehysten kanssa. Heitin mittanauhan nurkkaan ja vedin käsivaralla ja silmän ohjaamana palan pois reunasta. Noin puolet lähti siitä mitä siihen pieteetillä mittaa tuossa aiemmin kasvatin 😅 Sitten hiomalla loput ja nyt se alkaa jo näyttämään kohtuu samanlaiselta kuin vasenkin puoli.
  2. KimmoH

    Baja

    Ne on ny siinä. 5W polttimolla testasin ja on silläkin aivan tarpeeksi kirkas valo, joten tehokkaampia polttimoita en ala edes etsimään.
  3. KimmoH

    Baja

    Pitääpä käydä konttorilla vielä uudemman kerran. Pari viikkoa sitten kävin varmistelemassa muutamia juttuja ja luulin osaavani jo ulkoa katsastajan käsikirjan + Trafin pykälät mutta sitten meni pasmat sekaisin kun siellä nuori katsuri puhui aivan muuta eikä ehtinyt alkaa asiasta vääntämään. Eilen sitten tajusin katsurin käsikirjaa lukiessani että sehän lateli mulle uusien autojen vaatimuksia 😃
  4. KimmoH

    Baja

    Hmm, pitikös etuvilkut olla 21W ? Tosin tuohon kyllä pitäisi mennä heittämällä lasikantainen 21W lamppukin. EDIT: en kyllä löytänyt mistään mitään muuta vaatimusta 1972 vuosimalliin kuin etusuuntavalojen värin .
  5. KimmoH

    Baja

    Seuraavaksi vielä ajovalojen kehyksien ja lokareiden yhteensopivuuden testausta ja hipistelyä ennen hiontaväriä. Vilkutkin pitäisi vielä valita ja porata reiät. Vahvimpana vaihtoehtona on tällä hetkellä kuvassa näkyvä Fiatin vilkku. Sopivan siro ja mikä tärkeintä, hehkulampulla. Pientä pyöreää ledivilkkuakin mallailin mutta kun ei pysty lediä katsomaan, niin ei pysty. Pakopuoltakin aloin suunnittelemaan. 411:sen lämmönvaihtimet teurastin ja näitä olisi tarkoitus hyödyntää jigin askartelussa minkä avulla saisi sitten pyöräytettyä putkiston vähän isommilla rööreillä. Jotain tällaista olisi haaveissa. Europeanmotorworks näitä valmiita joskus aikoinaan myi mutta ko. firmasta ei kukaan enää tunnu vastaavan mihinkään yhteydenottoihin joten tehdään sitten itse.
  6. Sattui muutama lämmin päivä loppuviikosta niin pystyi pihakatoksessakin vähän touhuilemaan. Hieroin terveeseen pintaan saakka ja ruiskuttelin epoksin suojaksi. Jos tässä vielä ennen kauden aloitusta ehtisi mattaamaan koko keulan ja ruiskaisisi uuden keltaisen kauttaaltaan pintaan. Aika hyvin on 9 vuoden ajojen aikana aurinko syönyt uustuotanto vilkkujen värin...
  7. Tuo keula tuli aikoinaan putsattua rälläkällä ja somalilla. Joitain paikkoja ulkopuolelta soodalla aikoinaan vedettiin ja alusta hiekalla. Voi olla että jotain epäpuhtauksia tuonne on jäänyt vaikka sitä silloin tuli puhtaaksi nuoleskeltua. Vanhoja kuvia kun katselin niin olinkin vetänyt lopulta hapon tuulilasin yläreunaan saakka joten sormet ristiin ettei korkkaa koko keula 😅 On muuten soodapuhalluksen tarjonta tuntunut katoavan lähes kokonaan kymmenessä vuodessa. Silloin kun bussia rakensin, niin soodapuhallusta tyrkytti kaikki puhaltajat. Bajaa kun aloin tekemään niin nyt ei toissavuonna kukaan enää puhunut soodasta vaan oli palattu lasiin ja hiekkaan.
  8. KimmoH

    Baja

    Aamupuhteiksi hioin etuluukun puhtaaksi ja ruiskuttelin vähän epoksia. Ens viikolla paklaillaan ja hiotaan tämä kuntoon.
  9. Bussille en ole talvella ehtinyt tekemään muuta kuin latailemaan akkuja. Loppukesästä tuohon keulaan ilmestyi maaliin halkeama ja siinä se turposi sitten syksyn jatkuvissa sateissa lisää. Talven seisoi kylmässä katoksessa joten pakkasjaksojen jälkeen siitä ropsahti sitten isompi läntti maalia pois. Jäi vähän ihmetyttämään että mistä johtui. Tällä hetkellä paras arvaus on että reilu 10 vuotta sitten oli virhe vetää keulaan 2k happomaali suojaksi pellille hionnan jälkeen, kun keulassa oli pientä syöpymää siellä täällä. Hapon vedin tuohon tuuletusritilan tasolle saakka. Myöhemmin päälle tuli epoksi ja sitten pintamaali. Nyt korkkasi sitten nätisti peltiä myöten eli happo siellä päästi otteensa irti. Jälkikäteen on tullut lueskeltua useammankin epoksin tuoteselosteita ja niissä on tullut vastaan maininta että ei happoa alle. Nyt pitäisi ennen vappua vielä yrittää tehdä joku pikapaikkaus keulan suhteen, niin selviäisi kesän ajot. Jahka saan joskus bajan ajoon, niin sitten ajetaan bussi telakalle ja maalataan kokonaan uudelleen.
  10. KimmoH

    Baja

    Viikolla kaivelin vintiltä lisää maalattavia osia. Scooppi ja keulapala sai eilen epoksia pintaan ja ens viikolla hiotaan nää kuntoon. Maalin kuivuessa oli aikaa hieroa koria auringonpaisteessa. Löytyi läjä laiskojapaikkoja mitkä kaipasivat vielä hiontaa. Ei tuolla hämärässä tallissa vain oikeasti näe mitään. Onneksi ei tullut kipattua koria vielä maalarille.
  11. Onko jäänyt nurkkiin pyörimään nelkun J-tubeja tai vaihtoehtoisesti 411/412 lämmönvaihtimia missä olisi putket ehjät (vaihtimien kuorilla ei väliä) ? Projektiin pitäisi alkaa värkkäämään putkia niin valmiit J-tubet ehkä nopeuttaisivat ja helpottaisivat touhua. Jos jotain sattuu löytymään, niin tarjoa YV:llä.
  12. KimmoH

    Baja

    Viikkolla vähän kuidutettu, pakkeloitu ja hiottu löytyneitä laiskoja paikkoja. Aamulla oli sitten taas aika suihkaista kierros epoksia pintaan. Ens viikolla taas hinkataan mutta jospa ne sitten alkaisi kelpaamaan.
  13. KimmoH

    Baja

    Sit sattui kelit kohdalleen joten koppa pihalle päiväksi ja ruiskuttelin epoksia loksuihin väliväriksi. Paljastuu loputkin laiskat paikat.
  14. KimmoH

    Baja

    Eihän se oikea etulokari antanut yörauhaa. Vähän piti sipaista reunasta pois 😅 Takaloksujen kanssa pääsin jo siihen vaiheeseen että metsästetään pahimmat epätasaisuudet pois merkkivärillä. Huntu punaista ja vasteen kanssa hinkuttelua käsipelissä. Sit muutamaan paikkaan pakkelia ja perjantai vietetään hiontahommissa.
×
×
  • Create New...