Jump to content

jrasi

Members
  • Posts

    575
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

Profile Information

  • Paikkakunta
    Viljakkala
  • Ajoneuvot
    Kupla ’72 ja Pallis ’75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jrasi's Achievements

  1. Kun sai Palliksen rungon jättää hetkeksi rauhaan, oli aika siirtyä tämän kimppuun, että saa liikenteeseen lähiaikoina. Päätin, että nyt loppuu rystysten repiminen kaasareita säätäessä ja tulppia vaihtaessa Tein ikkunoihin karmit 20x3 lattaraudasta ja luukut 1,25mm pellistä. AEM:n laajakaistamittari löysi paikkansa kabiinista ja holkin kävin hitsauttamassa naapurissa OttoWörksillä Kojelaudan lisämittareiden kanssa kun kävi aikanaan niin, että nuukana en ostanut VDO:n kelloa, vaan valkovenäläisen repron Lada 1500SL:n kellosta, niin jouduin kairaamaan keskimmäisen reiän isommaksi. No se kello siirtyi jo toissa vuonna ajasta iäisyyteen ja kun päivitin öljynpaine ja -lämpömittarit Biltemalaisista VDO:n malleihin, niin nyt piti sitten ostaa se VDO:n aikarautakin. 52mm mittarin asentaminen 60mm reikään on vähän kinkkistä, joten tekaisin tällaisen, materiaalina 3mm pvc: Odottaa vielä kelloa postista, mutta omaan silmään lopputulos on siistimpi, kuin vain kolme mittaria pellissä. Samalla asensin uuden soittimen (Pioneer MVH-330DAB) kojelaudan alle ja handsfree -mikrofoni odottelee kuvassa telinettään maalauksesta. Kaiuttimethan on ovessa ja tähän asti on menty diy-ikkunaveiveillä, jotka on olleet huonot ja rumat. Tilasin Bus OK:lta spacerit ikkunaveivin alle (tarkoitettu T2/T25, mutta sopii myös kuplaan) jolloin ainakin nuo romulaatikosta löytyneet, kaikkien vw-tarvikeliikkeiden myymät kromiset "Custom ikkunaveivit" sopivat paikalleen ja väistävät juuri ja juuri kaiuttimen.
  2. Nyt oli meidän jätkillä päät kylmänä Kuopiossa, kolmanteen 4-1 takaa-ajoasemissa, siitä rinnalle ja ohi.
  3. Ostan. Jatketaan YV:llä
  4. Varsinaissuomen jaos. Tän vois tietysti muokata muotoon "Edesmenneen Esposition kohdalla", ettei tarvi jokeen ajella 😅
  5. jrasi

    Baja

    200mm saa leventää, kantaviin rakenteisiin ei saa tehdä muutoksia.
  6. Pitkä talvi on ohi ja on aika startata tapahtumakausi Toivolansaari Campingista, Ikaalisista! Luvassa on viime vuodesta tuttuun tapaan cruisingia, volkkarihaiheista ohjelmaa, sekä saunomista. Samalla on hyvä tavata vanhoja ja uusia tuttuja, sekä tutustua, mitä menneellä talvikaudella kukin on saanut aikaan. Majoitukset: - 4 hlö mökki, 70€/vrk - 4 hlö luhtiaitta, 65€/vrk - 2 hlö luhtiaitta, 50€/vrk - Leirintäpaikka, 25€/vrk +5€/aikuinen +2€/lapsi Majoitusvaraukset: https://mokkiavain.fi/toivolansaari-camping/ Lisätietoja päivitetään tänne, Facebookkiin (linkki tulee myöhemmin) ja Pirkanmaan Volkkariharrastajien sivuille: https://pirkanmaanvolkkariharrastajat.yhdistysavain.fi/tapahtumat/ Tervetuloa!
  7. Runko alkaa olla matkustamon osalta pikkuhiljaa iskussa, runkopalkit otin varaosa-autosta ja poikittaispalkit ostin ihan uusina Serial-Kombilta. Vähän saumojen siistimistä, torsioputkille vahvikekaulukset ja alapuolelle muutama soiro. Mutta uskalsi jo nostaa pukeille. Tämän viikon jos tätä runkoa vielä laittelis ja sitten saa bussi huilata kuukauden tai kaksi, kun täytyy Kuplakin saada ajoon. Kaveri tuossa soitteli, että onko mitään irto-osaa menossa puhallukseen, kun oli viemässä oman projektinsa osia. Tähän lähtöön en kerennyt, kuin varaosa-auton etuakselin heittämään kyytiin, mutta aika jees: Pohjaanlyöntikumien paikat vaatii pikku fiksiä, päätyihin pari pientä palaa ja jos nyt varmuuden vuoksi paistaisi tuohon säätöpalat kiinni, kun akseli on irrallaan. Tarkoitus ei ole näillä näkymin ruveta madaltelemaan, mutta eipä niistä haittaakaan ole. Puhalluksessa kävi Kangasalla, Vatialan Korroosionestolaitoksella, sinne menee vielä takaisin puhallukseen ja maalaukseen, kunhan hitsaushommat on valmiit. Samoin muut alustan kilkkeet. Pirkanmaalaisille harrastajille uskallan kehua, että on kyllä harrastajaystävällistä hinnoittelua.
  8. Eli hakusessa ~1,5 litrainen lisäöljypohja Kuplaan, mielellään kaikki kiinnityshimmelit ja pickupin jatkot mukana, mutta ilmankin käy.
  9. Ja sitten taas sahattiin... Nyt ei sahata enempää, ennenkuin on uutta jo paikallaan Jonkin verran tässä tuli kyllä taas kyseenalaistettua omia valintoja, mutta ei auta, kuin tehdä. Ensimmäinen korjauspala paistettu kiinni! Otin varaosarungosta, pakko tehdä kahdessa palassa, kun ei uskalla repiä vääntösauvaa pihalle tällä hetkellä. Kaverilta lainasin lidliläistä plasmaa ja leikkelin aihioita rungon korjauspaloihin. Kyllä niistä nyt jonkin näköiset tulee, täytyy vaan sahata vielä aukko asennusta varten, että saa pujotettua paikalleen. Ja sitten sovituksen jälkeen saa hitsata kunnolla kiinni.
  10. Tuossa kun projektipalliksen (’75 Kleinbus) takarunkoa sahailin ja varaosia koitin saada varaosa-autosta (ehkä ’76 Kasten/Kombi), niin tuli tehtyä seuraava huomio: Projektiauton torsioputkien päistä lähtee pohjaanlyöntikumien kiinnikkeisiin lisätuet, näyttävät samalta, kuin Kuplan takaiskaritornit. Lisäksi irs-tukivarsien kiinnityspisteiden vierestä lähtee vinotuet kohti runkoaisoja tavaratilan alle. Näitä ei ole, eikä ole ollut tuossa varaosaraadossa. Liittyykö nämä siihen, että projekti on Kleinbus, vuosimalliin vai M-koodiin M531-Reinforced torsion bars?
  11. Talvelle pikku askareita: Muutaman kerran oli kytkin osoittanut luistamisen merkkejä loppukesästä, no eipä ihme kun kytkinakselin stefa oli päättänyt, että märkäkytkin sen olla pitää. Stefa uusiksi ja samalla päivitetään kytkin 200mm versioon. Tähän konversioon sosialisoin palliksen koneesta vauhtipyörän ja käytän sen sorvarilla, saa siistittyä kytkinpinnan. Samoin välillä kolisi ikävästi koriin tekniikka, niin vaihteiston tuenta uusiksi. Tuli myös hankittua vähän aikakausikorrektimpi kattoteline, pientä entrausta vaatii ainakin puuosat, kunhan kelit hieman lämpiävät. Ja kuusen alta löytyi aattona tämmönen
  12. Jokos Naaleille on uutta perämiestä huhuttu, kun Marjamäki sai mailaa?
  13. Hämärässä, vanhan raksalampun valossa turaaminen on hieman raskasta, kun se lamppu on aina väärässä kulmassa tai putoaa, kun vähän käsi heilahtaa. Kaverilta tuli sitten vinkki, että mitä raksalla nykyään käytetään. 6m raksaledinauhaa nippusiteillä kattoon ja jo alkoi näkyä. Sitten tuli taas edistettyä. https://suljin.kuvat.fi/kuvat/VW Type2/Projektia/2023/IMG_3945.heic Täytyy vähän jäykistellä, ettei lossaa koko romu, kun alkaa noita runkopalkkeja vaihtamaan. https://suljin.kuvat.fi/kuvat/VW Type2/Projektia/2023/IMG_3946.heic Seuraavaksi pitkittäisjäykistettä keskelle ja ehkä joku poikittainenkin vielä varmuuden vuoksi c-pilareiden väliin. Sitten täytyy varaosapalliksen runko raahata talliin ja alkaa vaihtamaan pitkittäisiä. https://suljin.kuvat.fi/kuvat/VW Type2/Projektia/2023/IMG_3946.heic
  14. Nyt kun Kupla odottelee osia (ja kevättä), sekä käyttövessoihin sai leimat, oli aika siirtyä tämän kimppuun. Loputkin sisustan rippeet pois ja lakkasi haisemasta sille 90-luvun peruskoululle ja Iso-Britannialle, kun pääsi homeisesta kattoverhoilusta ja sen takana levänneistä eristeistä eroon. Aluksi lattia vaikutti siltä, että kunhan sahaa edellisten sepittäjien turaukset pois, ollaan selvillä vesillä... ...aluksi... ...kunnes otin laikan käteen. Irti laikattu palanen takaisin dekoratiivisista syistä. Sesam aukene! Eli kaikki vanhat mädät on jätetty alle. Joka paikasta ei oltu (onneksi) edes hitsattu, kun oli säästelty verhoiluja. Tässä kohtaa jo alkoi olla selvää, että lattia menee kokonaan uusiksi. Toisella reunalla näyttää tältä. Eilen sitten vähän sahailtiin. Periaatteessa ainakin osan vaakapalkeista voisi säästää, kun vain tekisi päät uusiksi, mutta kun ei ole mitään mittaa, mihin helma pitäisi rakentaa, eikä nuo palkit nyt niin kaliita ole. Lämpökanavan on joku seppä tehnyt Uponorista, villottanut ja koteloinut kattopellillä... Ja kuten kuvasta näkyy, allekirjoittaneella vähän lipesi saha ja täytyy siirtäjätangolle antaa hieman miggiliimaa.
×
×
  • Create New...